AMSTERDAM - In de serie 'Het verhaal van' vertellen artiesten wekelijks over hoe hun werk tot stand kwam en welke gedachte achter een nummer zit. Vandaag een speciale editie waarin de Nederlandse singer/songwriter Lucky Fonz III dieper ingaat op De Vlieger van Andre Hazes.

Lucky Fonz III speelde het nummer tijdens het 50 Jaar Nederpop feest op Lowlands 2008.

Tijdens dat feest kozen hedendaagse Nederlandse artiesten Nederpop klassiekers uit om te vertolken. Lucky Fonz III - in het dagelijks leven Otto Wichers - koos direct de meezinger van de 'godfather' van het Hollandse levenslied uit.

"Als klein kind hield ik al veel van dat nummer, en ik ben gewoon een groot fan van Hazes. Het verhaal is ook heel ontroerend, het gaat over een jongetje dat contact zoekt met zijn overleden moeder en het lied is erg mooi opgebouwd."

Vooraf was Wichers wel wat zenuwachtig om De Vlieger ten gehore te brengen. Maar gelukkig kreeg hij hulp van bovenaf. "Ik ben naar zijn standbeeld gegaan op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Toen heb ik gebeden: Andre, help me want ik ga je nummer zingen op Lowlands dus ik vraag om je zegen. Die heb ik wel gekregen, denk ik."