AMSTERDAM - Lionel Richie is compleet verrast door Nederland. "Toen ik hier aankwam, was er iets heel vreemds aan de hand in Nederland: het was zonnig!", lacht de zanger, die zaterdag voor het eerst in het Arnhemse Gelredome staat met Symphonica in Rosso.

"Voor het eerst van mijn leven was het hier niet te koud en regende het niet. Ik ben meteen met mijn fototoestel de straat opgegaan."

De 59-jarige zanger is druk bezig met de repetities voor de vier optredens. "Ik voel me net een klein kind rond Kerstmis", vertelt hij. "Ik heb hier al het speelgoed om mee te spelen. Ik ben echt in de zevende hemel."

Benaderbaar

Ook gastartiest Trijntje Oosterhuis kijkt uit naar de concertreeks. "Lionel is heel benaderbaar", vindt ze. "Ik heb bij hem echt niet het gevoel dat ik met een superster te maken heb. Hij behandelt me heel gelijkwaardig."

Candy Dulfer vindt de superster 'een heel lieve, leuke en meegaande man'. "Het is nu al heel gezellig."

Outfit

Oosterhuis heeft haar outfit voor de shows al klaarliggen. "Ik ben nooit zo van de enorme mega-glamouroutfits. Ik houd het altijd bij goed zingen", beweert de 35-jarige zangeres.

"Maar deze keer heb ik wel iets speciaals laten maken." Dulfer weet nog niet wat ze aandoet. "Ik heb wat verschillende outfits waaruit ik kan kiezen. Ik kijk gewoon welke op die dag het best past en dan kiezen we die maar."

Funknummer

Beide dames hebben een favoriet nummer van Richie. "Ik vind 'Stuck on you' een heel mooi nummer", vertelt Oosterhuis. Dulfer vindt vooral 'Brick house' van de Commodores heel goed. "Dat is mijn favoriete funknummer en daar mag ik tijdens de show zelfs op meespelen", jubelt ze.

"'Easy' is ook heel mooi, net als 'Hello'. Ik heb nog gevraagd of ik het blinde meisje uit de videoclip mocht spelen op het podium, maar daar moest je klei- of boetseerervaring voor hebben", grapt de 38-jarige saxofoniste.

Of Nicole Richie nog naar Nederland komt om haar vader en zijn gasten te bewonderen op het podium is nog onduidelijk. "Ik heb meer details van het front, zoals ze dat noemen", lacht de zanger.

"Wat ze zei was: oké, pap, ik zal kijken wat ik kan doen. Dat betekent in Nicole Richie-taal 'ik heb nog geen flauw idee'. Ik hoop dat we haar voor de twee laatste shows hierheen kunnen halen."

Zoons

De twee kinderen van Oosterhuis zijn in ieder geval van de partij. Trijntje neemt zoons Marijn (4) en Jonas (2) zaterdag mee.

"Ze mogen komen kijken met van die grote gehoorbeschermers op, die heb ik al voor ze gehaald", zegt de zangeres. "Mijn kinderen zijn echt nog zo klein, die hebben er weinig aan. Maar ik vind het gewoon leuk om ze mee te geven."