AMSTERDAM - In de serie 'Het verhaal van' vertellen artiesten wekelijks over hoe hun werk tot stand kwam en welke gedachte achter een nummer zit. Deze week Take Me Home van Danko Jones.

Danko Jones staat al jaren bekend om zijn spierbundelrock met testosteron teksten. Op zijn nieuwe single Take Me Home van het album Never Too Loud laat de Canadees zich van een andere kant horen.

Het is een voor Danko Jones erg rustige song over de laatste show van een lange tournee. Die speelde hij op het Lowlandsfestival en daar vertelde hij over Take Me Home.

Lowlands

"Die song is geschreven voor momenten als vandaag", vertelt Danko Jones net na zijn optreden op Lowlands.

"Take Me Home betekende nooit meer voor ons dan nu. Veel mensen vinden Take Me Home verrassend van ons. Ik zie ons als een hardrock band. Elke hardrock band die ik ken heeft ballads gemaakt. Kijk naar Thin Lizzy, Kiss, Metallica, zelfs Motorhead heeft een ballad gemaakt. Ik opereer graag in die traditie."

"Overigens zie ik Take Me Home niet als een echte ballad. Ik zing niet eens over een meisje, ik zing over naar huis willen. Dat is eigenlijk nog veel sukkeliger!"