AMSTERDAM - Fans van Bløf krijgen de mogelijkheid om het opnameproces van het nieuwe album 'Oktober' te bekijken op een virtueel platform. Om toegang tot de virtuele opnamestudio te krijgen, fungeert de cd, die begin volgende maand verschijnt, als sleutel.

De driedimensionale wereld is ontworpen door makers van computerspelletjes, licht Bløf-toetsenist Bas Kennis toe in een interview in het kader van een conferentie tijdens welke het initiatief wordt gepresenteerd.

De virtuele studio heet 'Pickering player', vernoemd naar het huis in Ierland waar de band de cd heeft opgenomen. Fans kunnen over de schouders van hun idolen meekijken naar de opnamen van 'Oktober'.

Project

De bandleden werden tijdens het productieproces vanuit verschillende perspectieven gefilmd. Ze hopen hun fans met het project aan te zetten het schijfje te kopen en niet op illegale wijze de muziek te downloaden.

Als voorproefje op het verschijnen van de cd wordt 'Pickering player' op 25 september gepresenteerd tijdens het Picnic-evenement in de Amsterdamse Westergasfabriek. Daar komen nieuwe technologieën aan bod op het gebied van entertainment, wetenschap, kunst en bedrijfsleven.