Het debuutalbum van The Girls, 'We Make Love, Not Songs' is een leuk pop-punk album geworden in de traditie van Amerikaanse grootheden als Blink 182 met een donker randje. De band bezingt in een tiental nummers, inderdaad, de liefde.

Openingsnummer 'We Make Love, Not Songs' is direct een lekkere binnenkomer, gevolgd door een tweede versie van hun eerste single 'Best Shot'.

Alle nummers voldoen aan de eisen die je mag stellen aan het hedendaagse alternatieve pop-punk genre. Sommige nummers zijn braaf, sommige nummers ruig. Vooral die ruige nummers zoals 'But All I Want Is You', 'American Girls' en 'Best Shot' tillen de plaat boven de middelmaat uit.

De intro van 'All I Want Is You' begint met een virtuoze gitaarsolo en veel nummers hebben een stoer, grungy geluid. De cd is een vakkundig geheel en er zijn niet veel Nederlandse bands die daar aan kunnen tippen.

Braafheid

Het is daarom eigenlijk vreemd dat de keuze voor de tweede single op 'Wild At Heart' is gevallen. Het is één van minste nummers en straalt één en al braafheid uit.

De achilleshiel van de plaat zit hem vooral in de teksten. Een liedje over de liefde is leuk, maar bijna een compleet album over meisjes en alle problemen daaromheen is iets te veel van het goede.

Afbreuk

Dat doet echter niet heel veel afbreuk aan het album. 'We Make Love, Not Songs', is een geslaagd debuut en hiermee verovert het viertal definitief een plaatsje in het Nederlandse muzikale landschap.

Luister hier naar The Girls