Woensdag 28 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

The Opposites in de Lowlands spotlight (video)

In aanloop naar Lowlands 2008 blikt NU.nl vooruit middels interviews met artiesten die tijdens het festival optreden. Deze week The Opposites.
Door NU.nl/FaceCulture

De rapgroep uit Heiloo bestaat uit Willem de Bruin (Willy) en Twan van Steenhoven (Big2), die ook de beats produceert. Hun eerste schreden op het hiphop pad zetten de jongens toen ze in de klas voor straf een rap moesten.

De grote doorbraak kwam in 2006 met de single Slaap, eind vorig jaar verscheen het album Begin Twintig. Bovendoen scoorden ze met Willie Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig een grote hit met Dom, Lomp en Famous.

Vanuit de hardcore scene krijgt het duo nogal eens commentaar op hun commerciele succes, maar dat kan Big2 inmiddels niet meer zoveel deren. "Stel dat ik een plaat met Sugar Lee Hooper zou willen maken, zolang die maar dope is moeten mensen niet zeuren."

Waar de hitpotentie van bun nummers vandaan komen, weet Big2 eigenlijk niet zo goed. "Het zijn eigenlijk de nummers die als een geintje komen, die de doorknallers zijn. Dom, Lomp & Famous was eigenlijk een geintje, het album was al af en dat wordt dan ook een enorme knaller."

Aanbevolen artikelen