Femme fatale Carla Bruni is niet alleen goed in het versieren van rocksterren (Mick Jagger en Eric Clapton behoren tot haar exen), ze kan ook een aardig riedeltje zingen.

De huidige vrouw van de Franse president Nicolas Sarkozy is een succesvol songwriter en verkocht van haar vorige album 'No Promises' wereldwijd 380.000 exemplaren.

Het derde album van het Italiaans-Franse topmodel, 'Comme si de rien n'était'(Alsof niets is gebeurd), staat vol met licht weemoedige chansons waarin een fijne Franse romantiek doorklinkt. De charmante liedjes liggen fijn in het gehoor en lenen zich prima voor een lome zondagochtend of een amoureuze ontmoeting.

Emoties

De lichthese stem van Bruni wordt geflankeerd door een tamme begleidingsband die subtiel gitaar, piano en harp beroeren. Een schrijnende mondharmonica steekt regelmatig de kop op om Bruni's emoties kracht bij te zetten.

Het Frans, zeker uit de mond van Carla Bruni, klinkt toch altijd weer verleidelijk. Als ze dan ook nog het breekbare 'You Belong To Me' zo prachtig covert dan val je bijkans in katzwijm.

Gifkikker

Bijzonder detail; beroepsdepressieveling en sterauteur Michel Houellebecq schreef een nummer voor miss Bruni. 'La possibilité d'une île' is van hem. De rest van het sterke songmateriaal is grotendeels van eigen hand.

Wie Carla Bruni live wil zien zal nog even geduld moeten hebben. Ze treedt namelijk pas op als manlief zijn ambtsperiode heeft beëindigd. En afgaande op de geestdrift van de kleine Fransman, kan dat nog even duren. In de tussentijd koesteren we dit kleinood en blijven we dromen over de prinses die een gifkikker trouwde.

Luister hier naar Carla Bruni