KEULEN - Geen kaartjes voor Lowlands? Genoeg andere festivals in Europa: in het Duitse Keulen vindt ongeveer gelijktijdig het festival Cologne On Pop plaats. In de Hongaarse hoofdstad Boedapest is het grootste muziekfestival van Europa, Sziget.

Cologne On Pop heeft niet de grote namen die Lowlands wel heeft, maar met optredens van onder anderen Mika, Hercules & Love Affair, Sven Väth en José Gonzalez is er genoeg te zien en horen. Het festival is van 13 augustus tot en met 17 augustus.

Vorig jaar kwamen er ongeveer 30.000 bezoekers naar het urban-/popfestival, onder wie steeds meer Nederlanders. Cologne On Pop gaat zich volgend jaar tijdens muziekfestival Eurosonic in Groningen presenteren met een showcase.

Sziget

Een stuk verder, maar daarom niet minder de moeite waard, is Sziget. Dit festival, dit jaar van 12 tot en met 18 augustus, in Boedapest trekt jaarlijks zo'n 370.000 muziekliefhebbers.

Op Sziget komen bekende artiesten als The Killers, The Kooks, Alanis Morissette, Sex Pistols, Kaiser Chiefs, R.E.M. en Iron Maiden. Ook diverse Nederlandse artiesten staan op het Hongaarse festival geprogrammeerd zoals Ferry Corsten, Pete Philly & Perquisite en Moke.

Lowlands

Lowlands is dit jaar op 15, 16 en 17 augustus. Optredens zijn er van onder anderen NERD, The Kooks, Sex Pistols en Anouk. Het festival is uitverkocht.