AMSTERDAM - Het tweede album 'Where Are You Bambi Woods?' van de succesvolle Nederlandse band a balladeer verschijnt op 29 augustus. Als kennismaking met dat nieuwe album heeft NU.nl de clipprimeur van 'Mary Had A Secret', de eerste single van het nieuwe album.

Bekijk de clip hier (streaming video in Media Player).

'Mary Had A Secret' gaat over het jaar dat zanger Marinus de Goederen gedurende zijn collegejaren in Dallas doorbracht. De clip werd gemaakt door Alex Koeleman.

Panama

Voor velen kwam de eerste kennismaking met a balladeer toen ze in 2003 de publieksprijs bij de Grote prijs van Nederland wonnen. Een jaar later verschenen vervolgens, in eigen beheer, de eerste studio-opname, als EP onder de titel 'Rumor Had It', uit.

De songs op die EP baarden zoveel opzien dat platenmaatschappij EMI de band tekende. Het debuutalbum 'Panama' verscheen in 2006 en bleek een groot succes. De hitsingles 'Swin With Sam' en 'Fortune Teller' bleken daarin een grote rol te spelen.

Amerika

Marinus de Goederen, zanger en liedjesschrijver van a balladeer vertrok vervolgens voor een jaar naar de Verenigde Staten. Altijd aangetrokken tot Amerika ondervond hij daar inspiratie voor nieuwe songs. Of zoals hij het zelf zegt : "Amerika is voor mij het land van film en vrijheid, van preutsheid en een diepgeworteld geloof. In God of op z'n minst in de American Dream. Niets gebeurt daar halfslachtig. Als Amerikanen geloven, geloven ze intens, als ze dromen, dromen ze groot en als ze vallen, vallen ze diep."

Bambi Woods

De teksten op het nieuwe album werden gevormd door eigen ervaringen, het kijken naar films en de verhalen die hij van de mensen zelf hoorde.

Zo gaat het titelnummer over Bambi Woods, de hoofdrolspeelster uit de pornofilm 'Debbie Does Dallas', die na een aantal zeer succesvolle vervolgfilms van de aardbodem verdween en een legende werd.

Gaat 'Superman Can't Move His Legs' natuurlijk over Christopher Reeve en verhaalt 'Poster Child' over het misselijk makende verhaal van de 21-jarige Matthew Shepard, die door een aantal jongeren, op basis van het feit dat hij homo was, werd vernederd en gemarteld.

Hij werd pas 18 uur later zwaardgewond, vastgebonden aan een hek, gevonden en overleed vervolgens aan de verwondingen.

Het album Where Are You Bambi Woods?' ligt op 29 augustus in de winkels.