In Australië is 'Like Drawing Blood' van Gotye al twee jaar uit en won het verschillende prijzen, maar in Europa ligt de schijf nu pas in de winkels. Tijd om eens te kijken waar ze zich down under zoal druk om maken.

Het debuut van multi-instrumentalist Gotye is een bonte mix van verschillende stijlen en sferen. 'The Only Way' is met haar slimme accordeonpartij en opzwepende Arabische ritme een lust voor het oor.'Heart A Mess' is een stuk bedaagder, maar biedt dezelfde muzikale spitsvondigheid.

Bergafwaarts

Jammer dat de rest van de plaat niet zo imponeert. De James Bond-tragiek van 'Coming Back' prikkelt de zintuigen nog wel enigszins, maar daarna gaat het bergafwaarts. Met de single 'Learnalilgivinanlovin'doet Gotye sterk aan Jamie Lidell denken.

Maar Gotye weet zijn blazersoul niet zo sterk over te laten komen. 'A Distinctive Love' is een aardig moppie dub, maar daar is ook alles mee gezegd.

Body

Daarna volgen nog wat weinig noemenswaardige tracks. Gotye wil van alles met z'n muziek, maar er komt weinig van naar voren. Veel lagen en tierelantijnen, maar nauwelijks body. De Australiër maakt bij vlagen een aardige indruk, maar is het songwriten nog te weinig machtig om een echt verpletterende indruk achter te laten.

Wie Gotye live wil zien moet op 21 september naar Paradiso. De Australiër staat daar dan in de kleine zaal.