AMSTERDAM - Britney Spears lijkt langzaam maar zeker haar roem als zangeres terug te verdienen. De blondine is als beste vrouwelijke artiest genomineerd voor een MTV Video Music Award.

De nominatie is voor de clip bij 'Piece of me', zo heeft MTV bekendgemaakt.

Spears, die drie jaar geleden een Grammy won voor het nummer 'Toxic', neemt het in haar categorie op tegen 'I kissed a girl' van Katy Perry, 'Take a bow' van Rihanna, 'No air' van Jordin Sparks en 'Touch my body' van Mariah Carey.

Usher

Ook de nominaties voor beste mannelijke artiest zijn bekendgemaakt. Hierin strijden T.I. met 'What you know', Usher met 'Love in this club', 'Lollipop' van Lil Wayne, 'With you' van Chris Brown en Flo Rida met 'Low' om het beeldje.

De ceremonie, die op 7 september in Hollywood plaatsvindt, wordt gepresenteerd door de Britse komiek Russell Brand. Hij is op het moment te zien in de film 'Forgetting Sarah Marshall'. In de voorgaande jaren werd de presentatie verzorgd door onder anderen Jack Black, Chris Rock en Jamie Foxx.

Jonas Brothers

Ook werd alvast bekend dat de populaire tienerband Jonas Brothers een optreden weggeeft.

De overige nominaties worden op 8 augustus onthuld. Dan wordt duidelijk wie het in overige categorieën als beste dansvideo, beste nieuwe artiest en beste video van het jaar tegen elkaar opnemen.