The Zutons manoeuvreren zich al zeven jaar tussen het underground en het mainstream publiek. In Engeland is de balans inmiddels definitief doorgeslagen naar het grote publiek.

Helaas hebben in Nederland te weinig mensen kunnen genieten van de sprankelende muziek die ook weer volop aanwezig is op 'You Can Do Anything'.

Alhoewel dat ook niet helemaal waar is, zij het in een andere vorm. Het nummer 'Valerie', afkomstig van het tweede album 'Tired of Hanging Around', werd onder handen genomen door Mark Ronson en Amy Winehouse en bivakeerde weken in de hoogste regionen van de hitlijsten.

Liverpool

Het eigen werk van de uit Liverpool afkomstige band is minstens even sprankelend en kenmerkt zich veelal door ritmische uptempo akkoorden, jankende gitaren, meerstemmige zang en het gebruik van een saxofoon.

Dit levert een zulk fijn geluid op dat je bijna niet stil kunt zitten en de glimlach is al helemaal niet van het gezicht af te slaan.

Afwisseling

De nummers bieden onderling een haast perfecte afwisseling. Van een poppie song als 'You Could Make the Four Walls Cry', die één en al Robbie Williams ademt, tot het vuigere werk in de vorm van 'Harder and Harder'. Af en toe worden er zelfs folk-achtige paden betreden zoals in 'Don't get Caught',

'You Can Do Anything' heeft alles wat je van een Zuton-album mag verwachten. Onweerstaanbare liedjes, leuke teksten en een bijzonder hoog replay-gehalte.


Luister hier naar The Zutons