Het grote succes voor Lil' Wayne als solo-artiest begon in 2004 met het eerste album in de Tha Carter-reeks waarvan inmiddels dik een miljoen exemplaren zijn verkocht. Anno 2008 lijkt de populariteit van de Amerikaanse rapper tot ongekende hoogte te zijn gestegen.

Nog geen week na het uitbrengen van Tha Carter III streeft hij met deze release het eerder genoemde aantal al voorbij.

Voor de vijfentwintigjarige Dwayne Michael jr. lijkt dit hoe dan ook niet als een verrassing te komen. Het ontbreekt de man dan ook niet aan zelfvertrouwen. Zo is de zelfbenoemde beste rapper ter wereld ervan overtuigd dat Tha Carter III zeker vijf miljoen keer over de toonbank zal gaan in de Verenigde Staten.

Vooralsnog wijst niets erop dat Lil' Wayne het met betrekking tot de verkoopcijfers bij het verkeerde eind heeft, want deze plaat lijkt overal in te slaan als een bom.

Lollipop

Momenteel voert het nummer 'Lollipop' - de eerste single van That Carter III - de zogenaamde Superchart van de Nederlandse muziekzender TMF aan. Dit is een lijst die weergeeft welke nummers er het meest gedownload worden.

Lollipop is zeker typerend te noemen voor de sound op Tha Carter III. Intense beats en indrukwekkende samples vormen samen met het karakteristieke stemgeluid van Wayne een krachtige muur van geluid. Het is voornamelijk dit laatstgenoemde aspect wat deze plaat draagt.

Overschatte aanname

Tha Carter III werd in de media aangekondigd als een waar meesterwerk. Echter, na het beluisteren van deze cd moet gezegd worden dat dit enigszins een overschatte aanname is geweest. Dit album verdient zeker de status van een bovengemiddelde plaat, maar door een groot gebrek aan tekstuele inhoud en het ontbreken van net dat extras dat dit een briljant geheel had kunnen maken, blijft Lil' Wayne helaas steken op een aardige drie sterren.


Luister hier www.myspace.com/lilwayne naar Lil' Wayne