AMSTERDAM - De vergunning die de organisatie van Nijmeegse Rockin' Park toestemming gaf voor optredens tot 22.30 uur, maakte zaterdagavond bruusk een einde aan het optreden van Lenny Kravitz.

De Amerikaan, die zeker twintig minuten later dan gepland begon te spelen, zei nog zeker twee uur te willen doorgaan, maar moest na een ruim een uur afhaken.

Dit tot teleurstelling van de tienduizenden festivalbezoekers.

Kravitz bleek een waardige afsluiter van de tweede editie van het festival, dat nog meer grote namen kende als Live, Counting Crows, Gabriel Rios en Anouk. Beth Hart moest verstek laten gaan vanwege stemproblemen en werd vervangen door de Zeeuwse band Racoon, die met de vrolijke zanger Bart van der Weide deze zomer ieder festival in Nederland lijkt aan te doen. Het publiek kon het wel waarderen.

Anouk

Waardering was er niet van de fotografen, die van iedere artiest tijdens de eerste drie nummers vlak voor het podium foto's mochten maken. Dat was bij geen enkele band een probleem, maar voor Anouk moest iedere fotograaf een contract tekenen. Haar management wilde alle foto's zien voor publicatie, iets wat de fotografen 'geen doen' vonden.

Het ging hen te ver om tientallen foto's ter goedkeuring voor te leggen. De meeste fotografen besloten bij de eerste noten van Anouk uit protest demonstratief weg te lopen, zonder een enkele plaat te schieten. Zeker vijftien fotografen keerden haar de rug toe en verdwenen, zo'n vier fotografen achterlatend.

Platenmaatschappij EMI zegde toe met Anouk en haar management te gaan overleggen over andere voorwaarden.

Rockin Park