AMSTERDAM - Ruim een maand nadat de voorverkoop voor het concert van Madonna van start ging, zijn nog altijd duizenden kaarten beschikbaar.

Enkele dagen na het begin van de verkoop resteerden nog achtduizend kaarten. Daarvan zijn er momenteel nog drieduizend over, bevestigt een woordvoerder van organisator Mojo.

Nederland ligt daarmee achter op de vele andere landen die de megaster aandoet met haar 'Sticky & sweet'-tournee. Donderdag maakte haar platenlabel Live Nation bekend dat negentig procent van de kaarten voor de 43 concerten van Madonna inmiddels is verkocht. In totaal gaat het om een miljoen toegangsbewijzen voor optredens in steden als Parijs, Toronto en Las Vegas.

Verwend

Waarom Nederlandse fans niet massaal naar de kassa rennen, kan Mojo niet zeggen. "Misschien zijn we een beetje verwend", oppert de woordvoerder.

De kaartverkoop voor het concert, dat op 2 september plaatsvindt in de Amsterdamse Arena, loopt gewoon door. Als de verkoopt niet aantrekt, gaat Mojo proberen via extra promotie mensen te enthousiasmeren.