AMSTERDAM - De muziekliefhebber hoeft zich niet te vervelen deze zomer. Vrijwel iedere dag is er wel ergens in het land een festival of concert, in alle genres.

Zaterdag is in het Zeeuwse Renesse Concert At Sea met optredens van onder meer Blof, Krezip, Alain Clark en Counting Crows. Deze laatste band staat, voordat de leden naar Zeeland vertrekken, ook op Rockin Park, in Nijmegen, samen met onder anderen Lenny Kravitz, Anouk en Live.

Zondag is het grootste, gratis openluchtconcert van Europa: Parkpop in Den Haag. Hier treden onder anderen Sheryl Crow, Racoon, Kula Shaker en Silkstone op.

Westerpark

In het Amsterdamse Westerpark zijn volgende week ook de nodige concerten zoals Radiohead dinsdag, R.E.M. woensdag, Massive Attack donderdag en Nelly Furtado op vrijdag.

Op zaterdag 5 juli is Sensation in de Amsterdam ArenA. Op het grote dancefeest draaien dj's als Felix Da Housecat, Marco V, Fedde le Grand en Chuckie.

North Sea Jazz

Van 11 tot en met 13 juli is in Rotterdam het North Sea Jazz festival met grote namen als Cristina Branco, Chaka Khan, Bobby McFerrin, Paul Simon, Al Jarreau en Angie Stone. In het zuiden van het land, in Weert, is tegelijkertijd Bospop met artiesten als Neil Young, Santana en ZZ Top.

DanceValley is op 12 juli en het festivalseizoen deze zomer wordt weer afgesloten met Lowlands in Biddinghuizen, half augustus.