AMSTERDAM - Onder een zwart geluidabsorberend doek treedt André Rieu vrijdag en zaterdag op in een uitverkochte Arena in Amsterdam. Hij doet dat met 250 artiesten en op het grootste reizende podium ter wereld.

Het is voor de eerste keer dat het dak van de voetbaltempel wordt verduisterd. Dit is nodig om de lichtshow zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Het podium beslaat de volledige lengte van de Arena en is een replica van het Weense Schloss Schönbrunn, beroemd vanwege keizerin Sissi.

Het decor is voorzien van een grote Weense, goudkleurige balzaal, twee ijsbanen en 36 witte traditionele paarden. Rieu heeft tussen de 250 artiesten ook de wereldkampioenen kunstrijden Aljona Savchenko en Robin Szolkowy uit Duitsland rijden. Zij gaan ook mee naar de concerten in Leipzig en Brussel waar de Limburgse artiest ook zijn tenten opslaat.

Akoestiek

Om het podium op te bouwen zijn honderd bouwvakkers vijf dagen, 24 uur per dag, bezig. Het decor wordt in 125 zeecontainers vervoerd. Speciaal voor de show in Amsterdam ontwikkelde Rieu samen met de Arena een systeem om de akoestiek in het stadion naar een hoger niveau te tillen.

Op 19 december geeft Rieu een groot kerstconcert in het Gelredome.