AMSTERDAM - Ilse DeLange zingt de titelsong van de nieuwe Nederlandse film Bride Flight, die vanaf 16 oktober in de Nederlandse bioscopen is te zien.

De soundtrack heet Miracle, is ook door DeLange geschreven en staat op het nieuwe album van de Almelose zangeres dat in het najaar van 2008 in de winkels zal liggen. Dat meldde een woordvoerster van de filmdistributeur maandag.

Bride Flight

Bride Flight vertelt het verhaal van drie jonge bruiden en de ongebonden, ambitieuze Frank, die elkaar ontmoeten tijdens de beroemde luchtrace van Londen naar Nieuw-Zeeland in 1953.

"Vol hoop en verwachting beginnen ze aan hun nieuwe leven, niet wetende dat door de ontmoeting op deze ene vlucht, de Bride Flight, hun levens voor altijd verbonden zullen blijven", schetst de zegsvrouw.

Acteurs

In dit epos lopen het heden en het verleden door elkaar. Acteurs van verschillende generaties spelen daarom de hoofdrollen. De bekroonde actrices Willeke van Ammelrooy, Pleuni Touw en Petra Laseur spelen de 'oudere' rollen.

Anna Drijver, Karina Smulders en Elise Schaap spelen dezelfde rollen op jongere leeftijd.

De mannelijke hoofdrol, Frank, is voor Rutger Hauer, die zijn eerste rol in een Nederlandse speelfilm in ruim 25 jaar speelt. De rol van de jonge Frank wordt vertolkt door Waldemar Torenstra.

De makers van Bride Flight (regie Ben Sombogaart, scenario Marieke van der Pol en producenten Hanneke Niens en Anton Smit van IDTV Film) waren eerder verantwoordelijk voor het internationale succes De Tweeling, dat in 2004 een Oscarnominatie kreeg.