AMSTERDAM - Vorig jaar december kondigde Bruce Springsteen het zelf al aan: zijn terugkeer op Nederlandse bodem en wel op woensdag 18 juni, samen met zijn E Street Band in de Amsterdam Arena.

Het zat Bruce Springsteen allemaal niet echt mee de laatste tijd. In april overleed toetsenist Danny Federici aan de gevolgen van huidkanker. Een groot verlies want de muzikant maakte al sinds de jaren '70 uit van zijn begeleidingsgroep The E Street Band. Een andere tegenslag voor Springsteen was, dat het veel moeite gekost heeft om de grote concerten uit te verkopen.

Ondanks dat een groot deel van de tweede ring in de Arena gisteren leeg bleef, was de stemming in het stadion optimaal. The Boss gaf zich helemaal tijdens zijn Amsterdamse concert en deed dat vooral met veel gedrevenheid.

Drijfveer

De fans zijn voor Springsteen altijd een hele grote drijfveer geweest. Ook in de Arena zijn ze met z'n velen en geven zich - net als hun grote idool - fanatiek tijdens de optredens. Vanaf het moment dat Bruce het podium betreedt, gaan alle handen de lucht in en gaat er overal een oorverdovend gejuich op. De mensen klappen en galmen de songs moeiteloos mee.

Het moet overigens niet gemakkelijk zijn om in zo'n gigantisch stadion als de Amsterdam Arena ook de laatste en bovenste rijen te bereiken, maar The Boss slaagt daar met gemak in. Er komt zoveel dampende passie en enthousiasme van dat podium af dat de fans dat wel móeten voelen.

Wensen

Springsteen komt dan ook in alle opzichten tegemoet aan de wensen van zijn grote bewonderaars: verzoeknummers zijn geen probleem en de sfeer is optimaal. Voor velen zal dit concert vast de geschiedenis in gaan als één van de meest memorabele.

Bruce Springsteen in de Arena