In Nederland is het moeilijk voet aan wal te krijgen wat betreft een muzikale loopbaan. De carrière van Rik van den Bosch begint inmiddels aardig vorm te krijgen. Coffee, Cigarettes & Beer kan met trots toegevoegd worden aan zijn lijst.

Coffee, Cigarettes & Beer is alweer het vierde solo album van de Amsterdammer die in 2005 de tweede plek wist te behalen in de finale van Grolsch Grote Prijs van Nederland.

Eind mei presenteerde de singer-songwriter vergezeld van een aantal andere muzikanten zijn nieuwste release in de kleine zaal van Paradiso.

Tribute

Zijn meest recente werk wordt wel omschreven als een tribute aan al degenen die van invloed geweest zijn bij de vorming van van den Bosch als artiest.

Op het zestien tracks tellende Coffee, Cigarettes & Beer staan zelfs twee ware odes aan Blind Boy Fuller en Muddy Waters.

Akoestisch

De songs zijn stuk voor stuk akoestisch en dat maakt dit album een intens en puur geheel. Van den Bosch is gezegend met een intrigerende stem en op geen enkele wijze wordt bij het beluisteren van deze plaat de indruk gewekt dat we hier met een artiest van eigen bodem te maken hebben.

Coffee, Cigarettes & Beer blaakt van toewijding en daarmee is het alsof het bloed van eerder genoemde grootheden door de aderen van de Amsterdammer stroomt.

Oprechtheid

De oprechtheid die overal in doorklinkt maakt dat iedere liefhebber van genres als Country en Soul zich overal thuis zal voelen met het geluid van Coffee, Beer & Cigarettes om zich heen.