The 925's is een Britse band met een Nederlands tintje. Voordat de band goed en wel in eigen land was doorgebroken probeerde ze het al aan de andere kant van het kanaal. En met succes.

Een in Nederland wonende Brit beluisterde een demo van het rockkwartet en haalde de jongens gelijk naar Nederland waar ze hun eerste album opnamen. De single 'Wake Up' werd op Hyves grijsgedraaid en de bijbehorende clip op de TMF-website tienduizenden keren aangeklikt.

Talentenjacht

Het debuut van de hardwerkende Britten biedt 11 licht alternatieve rocksongs met kop en staart. De single 'Wake Up' is een 'blijvenhangertje' en 'Watch You Fall' dendert lekker door. De rest van de songs valt in de categorie 'aardig maar weinig opzienbarend'.

The 925's heeft een prettig en toegankelijk geluid, maar het is geen band die we ábsoluut van overzee hadden moeten halen. Wie een gemiddelde Nederlandse talentenjacht bezoekt treft er altijd wel een soortgelijke formatie aan.

Aanmoediging

Vier jongens die op Foo Fighters sterkte doorrocken, binnen de perken en altijd met behoud van melodie. Hoekig drumpartijtje hier, U2-gitaarriedeltje daar.

En dan natuurlijk nog een refrein wat na een keer luisteren dwingt tot meebrullen. Leuk voor op festivals en braderieën en een sympathiek opwarmertje voor pak 'm beet Anouk of Kane.

Toch drie sterren ter aanmoediging. Echter wel op voorwaarde dat we over een paar jaar een band horen met een meer eigen geluid en een album van consistentere kwaliteit.

Komende maanden zijn The 925's nog in diverse zalen door heel Nederland te zien.

Luister hier naar The 925's