The Futureheads maken alles behalve toekomstmuziek. Ook deze band bewijst weer dat tegenwoordig een zwarte streep op een stuk papier spannender is dan de hedendaagse popmuziek.

De post-punk van de Engelse formatie uit Sunderland klinkt best leuk en aanstekelijk, maar welke band klinkt tegenwoordig nou niet zo? 'Catchy' is het toverwoord en daarmee is de zoveelste driesterrenplaat geboren. Zo, dan weet je dat ook alvast.

Met een dik aangezet Brits arbeidersaccent springt de band vrolijk van nummer naar nummer, zonder langs echt spectaculaire werk te komen.

Venijnig

De plaat begint wel sterk. 'The Beginning of the Twist' en 'Think Tonight' zijn lekkere stevige nummers met een duister en venijnig randje. Helaas kunnen ze dat niveau niet gedurende de hele plaat volhouden.

Wat rest zijn nummers waarvan de composities allemaal op hetzelfde principe zijn gebaseerd: opgefokte gitaartjes, met dito drum. Na twee voorgaande albums mag je toch wel verwachten dat ze meer kunnen dan te horen is op dit eentonige product .

Onderscheiden

The Futureheads weten zich met dit album nergens in te onderscheiden en dat resulteert in een vermakelijke plaat die waarschijnlijk niet langer in je cd-speler blijft hangen dan de komst van het volgende 'catchy' album van een willekeurige band.

Luister hier naar The Futureheads