AMSTERDAM - Hind heeft haar eerste repetitiedag voor het Eurovisie Songfestival erop zitten. De zangeres vertrok zondag richting Belgrado om zich daar voor te bereiden op de halve finale van het zangfestijn.

Tijdens de repetitie maandag werd Hind -in hoge laarzen en een zwart topje- op het podium vergezeld door twee dansers, zo is te zien en te lezen op het grootste Nederlandse Songfestivalweblog, dat het festijn vanuit Belgrado verslaat.

Ook de jurk die ze draagt tijdens haar optreden werd onthuld. De jurk, die is ontworpen door couturier Mart Visser, is zwart en heeft glitters.

Finale

Hind neemt het volgende week dinsdag op tegen achttien andere landen met het nummer 'Your heart belongs to me'. Uit de twee halve finales gaan er per keer tien landen gaat door naar de finale, die op 24 mei wordt gehouden.

De zangeres kreeg samen met haar team ook nog een bus mee van de Nederlandse ambassade. Op de zijkant van de bus is het hoofd van de halve finaliste groots afgedrukt en staat in het Servisch: 'stem op lied 15'. Het getal slaat op de vijftiende positie van 'Your heart belongs to me' in de volgorde van optredens.

Acts

Nederland heeft zich de laatste jaren niet erg in de kaart gespeeld op het Eurovisie Songfestival. De afgelopen drie jaar kwamen Nederlandse acts niet door de halve finale heen.