DEN BOSCH - Het jaarlijkse vier dagen durende openluchtfestival Jazz in Duketown in Den Bosch heeft de afgelopen dagen 275.000 bezoekers getrokken. Dat liet de organisatie maandag weten.

Jazz in Duketown, dat dit jaar 35 jaar bestaat, is het grootste jazzfestival van Nederland in de openlucht. De concerten met verschillende stijlen jazz waren verdeeld over tien podia.

Met name de mengvormen met invloeden van pop, soul en blues deden het goed. Elke smaak was zo'n beetje vertegenwoordigd, van nieuwe, hippe jazz, via 'ouderwetse' naar experimentele jazz.

Topper

Een groot succes was onder meer een jazz-opera voor kinderen vanaf zeven jaar, zondagmiddag. Ook een concert zondag van Alain Clark bleek een topper. Een concert van Sensuàl met hun Braziliaanse jazz trok op pinkstermaandag veel publiek.

"De sfeer was dit jaar super", zei een woordvoerster van de organisatie maandagmiddag bij de afsluiting van het festival. "We zagen een gevarieerd publiek. Mensen komen voor de gezelligheid, om elkaar te ontmoeten en intussen langs de podia door de stad te wandelen. En het weer werkte natuurlijk ook mee".