AMSTERDAM - Zangeres Hind is helemaal klaar voor het Eurovisie Songfestival, waaraan ze volgende week namens Nederland meedoet. "Ik ga er met volle teugen van genieten", vertelt de 23-jarige zangeres, die zondag vertrekt naar Belgrado.

Zaterdagavond nam ze afscheid van familie, vrienden en fans. "Mijn lieve vriendje, die ga ik toch het ergste missen."

Tijdens de uitzwaaisessie straalt de zangeres en neemt ze veel tijd voor de fans die speciaal voor haar naar platenzaak Fame aan de Kalverstraat in Amsterdam zijn gekomen.

Haar vriend Gert-Jan, beter bekend als rapper Brainpower, was niet aanwezig op de speciaal georganiseerde avond. De 33-jarige rapper moest gewoon optreden. "Ik zie hem de komende acht dagen niet", vertelt de zangeres. "Maar dat houdt de relatie fris en spannend."

Halve finale

Hind vertegenwoordigt Nederland op 20 mei tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Belgrado, met het nummer 'Your heart belongs to me'. De artieste heeft het uptempo nummer vijf jaar geleden zelf geschreven. De tekst draait om een jongen op wie Hind destijds verliefd was.

"Een jongen die niet zo lief voor mij was", vertelt ze. Haar huidige vriend vindt het niet erg dat ze over een andere jongen zingt. "Hij heeft ook liedjes geschreven over zijn exen", lacht de brunette.

Jurk

Mart Visser heeft de creatie ontworpen waarin Hind de Nederlandse eer gaat verdedigen tijdens de halve finale van het liedjesfestival. "De jurk is wel echt Hind", stelt de zangeres zelf. "Maar hij past vooral erg goed bij het liedje." De artieste voelt zich erg comfortabel in haar outfit.

De laarzen die het ensemble compleet zullen maken, zijn speciaal voor haar voeten ontworpen. "Ze zijn heel mooi geworden en zitten heerlijk", vertelt de half-Marokkaanse trots.

Deelnemers

22 mei vindt er nog een tweede halve finale plaats. Elke voorronde heeft negentien deelnemers, waarvan er tien doorgaan naar de finale op zaterdag 24 mei. Naast de twintig succesvolle halve finalisten staan daar ook de vijf landen die zich direct hebben geplaatst voor de finale, waaronder gastland Servië, Frankrijk en Duitsland.

Hind, die derde werd tijdens de eerste editie van Idols, wacht een zware taak. De afgelopen drie jaar is het Nederland niet gelukt om met een inzending in de finale van het Songfestival te komen. Glennis Grace (2005), Treble (2006) en Edsilia Rombley (2007) kwamen geen van allen door de halve finale.