De tijd dat The Roots wat softere liedjes maakten die ook voor het mainstream publiek toegankelijk waren, ligt al een aantal albums in het verleden. Met de nieuwste release Rising Down wordt de lijn van de laatste twee platen voortgezet en krijgen we niets dan stevige raps voorgeschoteld.

Rising Down is alweer het achtste studioalbum van The Roots. De originele formatie van deze invloedrijke band stamt uit 1987.

Het is duidelijk dat de verschillende artiesten die hun raps hebben afgestaan aan deze plaat een boodschap hebben en hun stem willen laten horen. Drummer en medeoprichter Questlove laat in een interview weten dat dit het meest politiek getinte album is dat zij tot nu tot hebben uitgebracht.

Boosheid

Hypocrisie, verslaving en nihilisme zijn een aantal van de onderwerpen die de revue passeren. Boosheid en frustratie voortkomend uit het eerder genoemde voeren de boventoon op Rising Down.

Common, Dice Raw en Mos Def zijn enkele namen van artiesten die hun talent aan deze plaat hebben willen toewijden.

Uitgebalanceerd

Ondanks de grote hoeveelheid individuen die met hun inbreng allen een eigen stempel op dit werk drukken, klinkt Rising Down als een perfect uitgebalanceerd geheel.

Gezegd kan worden dat de analyse van een ieder met betrekking tot de achtste van The Roots tekort zal schieten. Voor elke liefhebber is dan ook aan te raden deze disk in huis te halen om zo zelf de indrukken en het verhaal van Rising Down in zich op te kunnen nemen.