AMSTERDAM - Kylie Minogue heeft dinsdagavond met een optreden in Parijs haar langverwachte wereldtournee KylieX2008 afgetrapt. De 39-jarige popster opende de show met een aantal nummers van haar laatste album X.

Olivier Martinez, de ex-vriend van zangeres Kylie Minogue, is dinsdag gespot in het publiek tijdens de aftrap van haar wereldtournee. Dat meldt de Britse krant The Evening Standard.

Minogue verscheen in een lang paars gewaad op het podium in Bercy Stadium. Maar liefst 10.000 gillende fans applaudiseerden uitbundig toen de artieste het podium betrad. Minogue zong maar liefst 28 nummers en wisselde zeven keer van outfit, zo melden verschillende media.

Het is voor het eerst in drie jaar dat Minogue weer een reeks optredens geeft. In 2005 moest de Australische zangeres noodgedwongen een pauze inlassen omdat bij haar borstkanker was geconstateerd. Eind 2006 begon Minogue weer mondjesmaat optredens te geven.

Rotterdam

Minogues huidige wereldtournee wordt de grootste uit haar hele carrière. Er is dan ook flink wat geld mee gemoeid. Naar verluidt kost de show meer dan 20 miljoen dollar (bijna 13 miljoen euro). De popprinses geeft maar liefst 53 optredens in Europa. Op 23 juni geeft ze een concert in Ahoy Rotterdam.

Minogue, die eind deze maand 40 wordt, werd maandag in Frankrijk geridderd voor haar werk.

Kylie Minogue trapt tournee af