AMSTERDAM - Rafaëlla, winnares van Idols in 2006, maakt haar opwachting in een meidengroep. De audities daarvoor zijn inmiddels in volle gang. "Het staat nog allemaal in de kinderschoenen", zo meldt haar manager.

Eerder dit jaar bracht Rafaëlla nog solo de single 'The breakup song' uit. De naam voor de nieuwe meidenformatie is nog niet bekend. In 2006 werd al gespeculeerd dat Rafaëlla met een meidengroep zou optreden. "Het lijkt me te gek, maar ik ben een maf persoon", zei ze toen in De Telegraaf. "De rest kan het niet veel langer met me uithouden."

Eind februari liet Rafaëlla op de netwerksite Hyves weten dat ze met iets 'heel vets' bezig was en dat ze dit misschien ook niet alleen doet.

Postnatale depressie

Begin dit jaar stond de 24-jarige zangeres in de aandacht omdat ze openhartig vertelde over haar postnatale depressie eind 2006. De anders zo slanke brunette was 23 kilo aangekomen en schaamde zich hiervoor.

Bovendien voelde ze geen klik maar haar dochter Beautifull Hope. Nu is alles weer goed, maar door deze problemen heeft haar zangcarrière even op een laag pitje gestaan.