AMSTERDAM - Met het debuut Oracular Spectacular dat eind vorig jaar verscheen, was er voor het MGMT van Ben Goldwasser en Andrew VanWyngarden direct een hoge notering in de verschillende albumlijsten weggelegd.

Momenteel zijn de mannen vergezeld van drie vrienden bezig aan hun eerste wereldtournee.

De twee hebben nimmer de intentie gehad hun brood te verdienen in de muziekindustrie. "Wij maakten gewoon muziek met elkaar en wisselden ideeën uit. Nooit hadden we gedacht dat ook anderen geïnteresseerd zouden zijn. Dat is ook helemaal niet ons doel geweest." vertelt Andrew VanWyngarden.

Columbia Records

Toen Columbia Records in 2006 het vertrouwen in het duo uitsprak middels een platencontract kregen zij de kans hun passie met een groot publiek te delen.

Een goede zet, zo lijkt het. De single 'Time To Pretend' wordt zowel op radio als televisie helemaal grijs gedraaid en de zalen waarvoor het kwintet geboekt staat zijn allen ruim van tevoren uitverkocht.

Dromen

VanWyngarden, degene die het grootste deel van de teksten op het album voor zijn rekening neemt, vindt hetgeen er nu gebeurt nogal overweldigend. "De ene dag heb je geen benul van hoe de toekomst eruit zal zien en nog geen jaar later gebeurt dat waar je niet eens van hebt durven dromen."

Grootste moeite heeft het tweetal vooralsnog met het op de voorgrond treden. Dit is iets waaraan zij per optreden proberen te werken. "We moeten af van het gevoel van schaamte. Wanneer we over die verlegenheid heen kunnen stappen, zijn we pas in staat ons voor honderd procent te geven en dat is voor nu in ieder geval het doel." aldus VanWygarden.

Rolling Stones

Al voor zo lang ze zich kunnen heugen kijkt MGMT op naar onder meer de Rolling Stones en Led Zeppelin. Deze veteranen worden dan ook gezien als het ultieme voorbeeld. "Hun uitstraling, passie, de briljante muziek, zelfs de bandnaam is cool! Wij kunnen alleen maar hopen en dromen dat wij door hard te werken in de schaduw van deze artiesten mogen blijven spelen."

Fictief tienjarenplan

Een fictief tienjarenplan ligt al klaar. De mannen willen voorlopig zoveel mogelijk muziek blijven maken en albums uitbrengen. "Voorlopig draait alles om muziek. Wanneer ik een respectabele leeftijd bereikt heb, hoop ik met mijn hond ergens aan een strand te wonen wetende dat er een platenkast gevuld zou kunnen worden met eigen werk."