EERSEL - Het E3-Strand in het Brabantse Eersel wordt in het tweede weekeinde van augustus weer omgetoverd tot een stukje Nederland in Jamaicaanse sferen. Net als vorig jaar strijkt hier Reggae Sundance neer, dat dit jaar voor de dertiende keer plaatsvindt.

Organisator Panic Productions heeft weer een hele reeks bekende reggaeartiesten gestrikt voor het tweedaagse festival, liet ze donderdag weten.

Zo komt Burning Spear, een Jamaicaanse legende, het evenement op zondag afsluiten. Hij komt voor slechts twee exclusieve optredens naar Europa, aldus Panic Productions.

Verder is Morgan Heritage van de partij, evenals onder meer Groundation, Luciano en Queen Ifrica. Junior Reid neemt zijn zoon mee het podium op. Bijzonder is bovendien het optreden van de winnaar van de European Reggae Contest. Die mag het festival op zaterdag openen.

Onderdeel

In tegenstelling tot de twee voorgaande jaren vinden dit keer geen optredens plaats op de avond voorafgaand aan het tweedaagse evenement op het campingterrein. Dat betekent volgens de organisatie niet dat dit onderdeel voorgoed van de baan is. Ze liet weten hier in de toekomst wel weer plannen voor te hebben.

Reggae Sundance is een van de meest toonaangevende openluchtreggaefestivals in Europa. Jaarlijks komen duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland genieten van de zomerse reggaeklanken.