LONDEN - UB40 heeft een nieuwe zanger. Duncan Campbell vervangt zijn broer Ali, die eerder dit jaar uit de band stapte. Ook reggae-artiest Maxi Priest sluit zich aan bij de band tijdens de komende tournee, aldus de Britse nieuwszender BBC.

Ali Campbell maakte dertig jaar deel uit van de Britse groep, maar gooide de handdoek in de ring na een fikse ruzie. Duncan zegt zijn broer om zijn zegen te hebben gevraagd voordat hij besloot de band te gaan versterken.

"Ik heb hem gezegd dat ik het niet zou doen als hij er bezwaar tegen zou hebben", aldus de nieuwe zanger, die zijn broer sindsdien niet meer heeft gesproken. Ali zei teleurgesteld te zijn, maar maakte er geen probleem van. Een andere broer, Robin, maakt als gitarist ook nog deel uit van UB40.

De reggaeband werd in 1978 opgericht. De singles Red Red Wine, I Got You Babe, Sing Our Own Song, Kingston Town en I Can't Help Falling In Love With You bereikten allemaal de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten. UB40 geeft in de nieuwe bezetting zondag 11 mei een concert in Paradiso in Amsterdam, staat 12 mei op Pinkpop Classis in Landgraaf en dinsdag 13 mei is er een show in de Heineken Music Hall in Amsterdam.