AMSTERDAM- Drie jaar na 'Watskeburt' komt De Jeugd Van Tegenwoordig terug met 'De Machine' en is hiermee eendagsvlieg af. Met dit album bewijst het Amsterdamse hiphop drietal ook aan zichzelf dat in muziek hun toekomst ligt.

"Ik denk dat het een jaar geleden pas was dat ik dacht muziek is toch echt wel mijn ding", vertelt Willie Wartaal in een video interview met NU.nl

De rappers Willie Wartaal, P. Faberge en Vieze Fur vullen elkaar sinds 'Watskeburt' steeds beter aan. "Ik ben heel erg op klank, de tekst wordt dan minder belangrijk" legt Wartaal uit. P Faberge verdiepte zich voor dit album ook in de jaren negentig R&B.

Brak

"Niet omdat ik daar heel serieus mee ben maar omdat ik een keer heel brak op een site kwam waar ik al die nummers heb geluisterd". Vieze Fur overgiet het album met een persoonlijk sausje en komt met nog meer metaforen en beeldspraak, zo zegt hij zelf. "We zijn ook alle drie betere rappers geworden, als je ons al rappers wilt noemen".

De eerste single van 'De Machine' heet 'Hollereer'. Het catchy nummer is geenszins te vergelijken met 'Watskeburt' en dat was ook de bedoeling volgens Faberge. "Sinds wij met Watskeburt zijn gekomen, komen vele andere ook met een snelle, harde track. Daarom hebben wij juist gekozen een stapje terug te doen".

Gevoelig

Op het album staat tussen alle grappige en spitsvondige teksten ook een opvallend gevoelig nummer, 'Niet Als Jouw'. Een heus liefdeslied van de hand van de doorgaans nonchelante Vieze Fur die in het echt Freddie Tratlehner heet. Op de vraag of dit een poging tot een liefdeslied is, antwoordt hij: "Een poging tot? Dan vind ik dit een poging tot een interview en je haar een poging tot een kapsel."