ROTTERDAM - In het concert- en congresgebouw De Doelen in Rotterdam wordt vrijdag 23 en zaterdag 24 mei het tweedaagse festival Dutch Blend Meeting gehouden. Op zondag 25 mei vindt aansluitend het Dunya Festival plaats.

Dutch Blend moet de ontmoeting zijn van alle spelers uit het veld van de wereldmuziek. "Wereldmuziek neemt een steeds belangrijkere plaats in als Nederlands exportproduct.

Een grote diversiteit aan bands en podia, festivals, pers, educatieve instellingen en beleidsmakers houdt zich ermee bezig. Hoog tijd dus voor een presentatie van de wereldmuziek tijdens het festival Dutch Blend Meeting", aldus de organisatie.

Internationale beurs

Tijdens het festival zijn er niet alleen zo'n 25 Nederlandse bands die optreden, maar er is ook een internationale beurs waar professionals elkaar kunnen ontmoeten. Tevens wordt de eerste zogeheten Dutch Blend Music Guide gepresenteerd.

De gids staat vol met informatie over Nederlandse wereldmuziekscene, zoals bands, podia, festivals , platenlabels en bookingsagency's.