Het jarenlange optreden in clubs en pubs heeft overduidelijk vruchten afgeworpen voor het Amerikaanse trio The Gossip. In 2007 brak de band officieel door met de single 'Standing In The Way Of Control' en nu, een jaar later, komt de band met een live album.

Het optreden dat op deze cd te horen is, werd al in juli vorig jaar opgenomen in de geboortestad van de legendarische Beatles, Liverpool.

Wereldwijd

In eerste instantie werden vierduizend kopieën van de plaat gemaakt ter promotie van de Australische tournee. Omdat dit een doorslaand succes bleek en men binnen de kortste keren door de voorraad heen was, werd besloten het album een wereldwijde release te geven. Dit keer met bonus dvd.

De dertien tracks tellende live registratie is een zorgvuldig en goed gekozen mix van de studioalbums met als extra toevoeging twee covers.

George Micheal

De hit van George Micheal 'Careless Whisper' komt zowel op de cd als op de dvd voorbij en ook de nagedachtenis aan de in 2001 verongelukte R&B zangeres Aaliyah wordt met haar eigen 'Are You That Somebody?' in leven gehouden.

Bonus dvd

De bonus dvd heeft een iets andere tracklist dan het album, maar is in essentie vrijwel gelijk. Regisseur Lance Bangs -wie verantwoordelijk is voor de clips van onder andere Sonic Youth, R.E.M. en Kanye West- heeft het geheel gefilmd.

De beelden laten een spetterende show van voornamelijk zangeres Beth Ditto zien die haar songs luidkeels aan een stampvolle zaal ten gehore brengt.

Springend, dansend en zelfs kruipend beweegt de voluptueuze dame zich over het podium. De fans vinden het allemaal prachtig.

Energie

De overweldigende energie en het rauwe geluid, maken dat de geluidsdragers van Live In Liverpool een stuk interessanter klinken dan de reguliere platen van groep.

De release van dit pakket is aangekondigd voor vijftien april en is voor degenen die The Gossip in haar puurste vorm willen omarmen een absolute aanrader.