BOSTON - De New Kids On The Block zijn terug. De boyband die twintig jaar geleden de harten van vele tienermeisjes sneller liet kloppen, komt met een nieuwe cd en een tournee. De vijf 'New Kids', inmiddels lopen ze allemaal tegen de veertig, brachten het nieuws vrijdag naar buiten.

De bandleden hadden vrijdagochtend hun eerste gezamenlijke publieke optreden in vijftien jaar. Tijdens de hoogtijdagen van NKOTB in de jaren negentig scoorden Joey McIntyre, Donnie Wahlberg, Danny Wood en Jordan en Jonathan Knight de ene hit na de andere en verkochten ze meer dan tachtig miljoen cd's.

"We hebben genoten van de hysterie toen. Als de fans weer zo voor ons willen gillen en kaartjes kopen voor onze optredens dan zijn we dankbaar", aldus de New Kids. "We zijn allemaal gegroeid als muzikanten en we hebben een beter begrip van muziek", meent Donnie Wahlberg.

Het eerste concert van NKOTB is waarschijnlijk half mei. In 1994, het jaar dat ze uit elkaar gingen, stonden ze voor het laatst samen op de planken.