AMSTERDAM - Na de release van haar debuutalbum Made Of Bricks is de muzikale carrière van Kate Nash als een komeet omhoog geschoten.

Dat het talent van de 21-jarige Britse ook in Nederland niet onopgemerkt is gebleven, was woensdagavond duidelijk merkbaar in een uitverkocht Paradiso.

Het licht wordt gedimd, verschillende spots gaan aan en de band met daarop de jaren'60 hit Stop In The Name Of Love van The Supremes wordt gestart.

Een schel, luid gejuich ontstijgt vanuit de zaal wanneer Kate Nash voorgegaan door haar drie bandleden het podium betreedt.

Openingstrack

De openingstrack is het nummer Pumpkin Soup dat de Londense van achter haar piano ten gehore brengt.

Tussen de voornamelijk van het eerder genoemde Made Of Bricks afkomstige nummers door zoekt Nash contact met het publiek door op hun feedback te reageren en kleine anekdotes over het ontstaan van de songs te vertellen.

De 3 bandleden die voor versterking zorgen bij de optredens wisselen tussendoor veel van instrument. Zo verruilt de drummer zijn kit onder meer voor een kinderlijk xylofoontje en zijn de drumsticks daarmee evenals het keyboard voor de gitarist. Dit geeft het geheel een dynamisch en frivole teint.

Stilte

Wanneer de roodharige schone een akoestische gitaar ter handen neemt, heerst er een doodse stilte onder het voornamelijk uit jonge vrouwen bestaande publiek in de Amsterdamse poptempel.

Waar het op het album soms ontbreekt aan het vermogen te blijven boeien, weet Nash de aandacht van haar fans duidelijk vast te houden met haar fijne mix van uptempo-songs en het ontroerende akoestische intermezzo.

Foundatiouns

Als afsluiter voor de toegift staat het nummer Foundatiouns op het programma. Het viertal speelt de hitsingle een aantal maten sneller dan de opgenomen versie en een stuiterend Paradiso is hiervan het resultaat.

Tot op de laatste seconde weet Nash haar publiek in beweging te houden. De nieuwe track met als pakkend refrein "You don't have to suck dick to succeed" - dat naar eigen zeggen is geschreven naar aanleiding van een vervelende ervaring op een showbizzfeestje - is daarmee een prima afsluiter van het ruim een uur en vijftien minuten durende optreden.