AMSTERDAM - Jay-Z staat op het punt om een contract van maar liefst 96 miljoen euro te sluiten met Live nation. Dat schreven verschillende Amerikaanse kranten op woensdag.

Het contract zou alle muzikale en zakelijke aspecten van zijn carrière omvatten voor de komende tien jaar.

Voorschot

De 38-jarige rapper zou een voorschot krijgen van zestien miljoen euro en nog eens 6,4 miljoen euro per album, voor een minimum van drie platen. Ook zou er zestien miljoen op zijn rekening worden bijgeschreven voor zijn concerten.

Verwacht wordt dat concertorganisator Live Nation 32 miljoen euro investeert in het entertainmentbedrijf van Jay-Z, Roc Nation. "Ik ben de Rolling Stones van de hip hop", zei de artiest tegen de New York Times.

Def Jam

Jay-Z, die eigenlijk Shawn Carter heet, zou voor de nieuwe deal Def Jam verlaten. Voor het label moet hij volgens zijn contract echter nog één album uitbrengen.

Madonna

Jay-Z zou de zoveelste grote artiest zijn die tekent bij Live Nation. Eind vorig jaar werd bekend dat Madonna Warner Music verlaat voor de grote concertpromotor.

Ook U2 sloot onlangs een contract met Live Nation. Hoewel cd's van de band zullen blijven verschijnen bij Universal Music, organiseert Live Nation de concerten en merchandise van U2.