AMSTERDAM - Even was het onzeker of het geplande concert van de Amerikaanse rockband Velvet Revolver in Amsterdam wel door zou gaan. Volgens verschillende media in VS staat de band op het punt van uit elkaar gaan.

Zanger Scott Weiland zou gezegd hebben dat ruzies binnen de groep een verdere samenwerking onmogelijk maakt en de huidige tour in ieder geval de laatste zal zijn.

Ondanks dat de band promotie en interviews heeft afgezegd, blijft het geplande optreden voor de Nederlandse fans staan.

Gespannen

Opgewarmd door het uit de UK afkomstige Sons Of Albion wacht het publiek in een uitverkochte Heineken Music Hall gespannen af tot de heren van Velvet Revolver het podium betreden. Wanneer ook Weiland er is, kan het openingsnummer 'Let it Roll' ingezet worden.

De band brengt een geweldige combinatie van hun repertoire ten gehore. Songs van de debuutplaat Contraband worden opgevolgd door nieuw materiaal van de band en ook Stone Temple Pilots tracks als Sex Type Thing, Interstate Love song en Vasoline komen voorbij.

Guns n' Roses

Toch lijken eerder genoemde nummers voor het publiek in de hal het niet te halen bij de Guns n' Roses klassiekers waarop men getrakteerd wordt. Allereerst een prachtige, min of meer akoestische versie, van het nummer Patience en tegen het eind van de set knalt ook It's So Easy uit de speakers.

Al na een tiental minuten wordt duidelijk dat de band er weinig zin in heeft. Dit klinkt op geen enkele wijze door in de muziek, maar is wel goed te zien aan de lichaamstaal van in het bijzonder de voormalig frontman van de Stone Temple Pilots.

Bekende danspasjes

Van het met passie vervulde gelaat waarmee bijvoorbeeld een zeer persoonlijk nummer als Fall To Pieces enkele jaren geleden ten gehore werd gebracht is niets meer over. Professioneel als hij is, doet Weiland zijn bekende danspasjes, raast hij over het podium heen en blaast menigeen omver met zijn fantastische stem.

Briljante muzikanten

Ook de andere bandleden voeren professioneel als ze zijn hun act op. Men loopt geroutineerd over het podium heen een geeft het publiek in iedere zin wat het verwacht en meer. Het is duidelijk dat we hier te maken hebben met stuk voor stuk briljante muzikanten.

Echter, het lijkt erop alsof Velvet Revolver in de huidige setting de ziel is ontglipt en dat het wellicht tijd wordt voor de mannen zich vol overgave in een nieuw muzikaal project te storten, zodat het uitzonderlijke talent waarover men beschikt weer als vanouds tot zijn recht kan komen.

Concert Velvet Revolver