Zodra er weer een Engels bandje verschijnt waarvan de naam begint met 'The' gevolgd door een willekeurig zelfstandig naamwoord gaan mijn nekharen inmiddels direct recht overeind staan. De stortvloed van middelmatige indie-bandjes lijkt maar niet ten einde te komen. Kunnen The Hoosiers daar verandering in brengen?

Nou nee. De plaat klinkt best aardig en de stem van zanger Irwin Sparkes lijkt erg veel op die van Kubb-zanger Harry Collier. Een mooie, zuivere stem die met gemak de hoogste noten haalt.

De nummers zijn onderling lekker divers en sommige teksten erg spitsvondig. Uit het titelnummer: 'The trick to life is not to get too attached to it'. Heerlijk sarcastisch.

Fout

Met 'Goodbye Mr. A' opzak als hitje en een grote platenmaatschappij achter je kan het dan ook bijna niet fout gaan. Althans, zo lijkt het. Echter, bij werkelijk elk nummer dat ik op deze plaat hoorde bekroop me het gevoel dat ik het al eerder had gehoord.

Of ik heb enorm last van deja vu's, of er is flink gejat bij andere artiesten. Persoonlijk verkies ik het laatste want ik geloof niet in het paranormale.

Feestjes

Coldplay, Keane, Plane White T's, Kubb, The Zutons, Queen, ze komen allemaal voorbij samen met allerlei oude nummers waarvan ik de naam niet eens weet, maar die me vooral bijstaan van foute feestjes. Het zal me daarom niks verbazen als deze band, net als zijn vele voorgangers, een stille dood sterft na een inspiratieloos tweede album.

Misschien zit ik er helemaal naast, de tijd zal het leren. Ik had dit debuut graag willen belonen met drie sterren, wegens plagiaat gaat er voor straf een ster af.

Luister hier naar The Hoosiers