AMSTERDAM - De eerste Thriller Live show, die op 22 april in de IJsselhallen in Zwolle zou worden gehouden, is geannuleerd. Dat maakte de organisatie van het evenement donderdag bekend.

Om productionele redenen lukt het niet de show op 22 april te organiseren.

De shows ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het legendarische album van Michael Jackson op 23 april in de IJsselhallen en van 24 tot en met 27 april in de Amsterdamse Heineken Music Hall gaan wel door.

"Na een serie try-outs in Engeland is de show verder ontwikkeld en zijn de eisen voor licht, geluid en projectie verder aangescherpt. Vanwege het gebruik van hightechapparatuur is besloten om gebruik te maken van dezelfde apparatuur waarmee Thriller Live op dit moment in Engeland on tour is", aldus de organisatie.

"Zondagavond 20 april speelt de show nog in Zuid-Engeland, waardoor de opbouw van de show in de IJsselhallen in gevaar komt en de voorstelling op 22 april niet haalbaar lijkt."

Fans die al kaarten hebben gekocht voor 22 april ontvangen bericht van de organisatie. Ze mogen naar een van de andere shows of krijgen hun geld terug.