BIDDINGHUIZEN - Fields of Rock, dat in juni zou plaatsvinden, is afgelast. Door het ontbreken van headliners kampte het driedaagse muziekfestival met een tegenvallende kaartverkoop. Dat heeft organisator Mojo woensdag bekendgemaakt.

Het evenement was voorzien op 20, 21 en 22 juni in Biddinghuizen, maar liefhebbers kunnen hun tent thuis laten. Vorige maand werd aangekondigd dat onder anderen Chris Cornell, Motörhead en Disturbed het festival zouden aandoen. Ook Judas Priest, Sex Pistols en Ministry zouden van de partij zijn.

Veel andere grote bands bleken echter niet beschikbaar te zijn voor Fields of Rock . De organisatie zag zich gedwongen om het festival af te blazen.

Excuses

"Deze moeilijke beslissing is genomen omdat het zowel financieel als creatief niet verantwoord is door te gaan met deze editie van het Fields of Rock-festival. Wij bieden hiervoor onze oprechte excuses aan. Vooral aan de Fields of Rock-bezoekers die al een kaartje hadden gekocht. Gekochte kaarten kunnen tot 1 juli worden geretourneerd", staat er in een Mojo-verklaring.

Op Fields of Rock 2008 zouden ongeveer 35 bands optreden. Ook werd er dit jaar extra geïnvesteerd in de sfeer, aankleding en randprogrammering. "Uiteraard was de organisatie al sinds het najaar van 2007 bezig om met een mooie en volledige programmering te komen, maar telkens bleek dat Fields of Rock (toch) niet in het tourschema van de grote bands paste.

Deze acts komen nu wel naar Nederland, maar zijn door Mojo Concerts elders geboekt, zoals bijvoorbeeld Metallica op Pinkpop, Kiss op het Arrow Rock Festival en Iron Maiden op het TT Circuit", aldus de woordvoerder.