SCHIJNDEL - Met over twee dagen tienduizend bezoekers beleefde Paaspop in Schijndel dit weekeinde wederom een uitverkochte editie.

De aanwezigen lieten zich niet afschrikken door de barre weersomstandigheden die de traditionele opening van het muziekfestivalseizoen meemaakte, liet de organisatie zondag weten.

Zanger Peter te Bos verzorgde zaterdag een succesvolle rentree met zijn band Claw Boys Claw. Verder stonden zaterdagavond Moke, Krezip en Blof op het podium in Schijndel. Zondag volgden onder anderen Racoon, Guus Meeuwis en de Levellers. Within Temptation sluit Paaspop zondagavond af.

De organisatie had bezoekers van te voren aangeraden genoeg warme kleren mee te nemen. Om drassige moddervelden te voorkomen waren met hout verharde paden aangelegd. Alle vijf podia waren overdekt en verwarmd.

Muntjes

Het festival verloopt niet helemaal vlekkeloos. Een bezoeker heeft zaterdagavond zo'n zesduizend consumptiemunten gestolen. De 22-jarige Brabander wist achter de bar te komen en trok een verzamelbus met muntjes los.

Uiteindelijk wist de Brabantse politie hem te pakken, maar de drankmuntjes waren intussen in de zakken van andere festivalgangers verdwenen.

Dansvloer

De man uit Aarle-Rixtel zette na zijn diefstal de bus met muntjes op de drukke dansvloer op de grond. Hierop kwamen alle munten op de vloer terecht, waar aanwezigen snel hun slag sloegen.

Een beveiligingsmedewerker greep de 22-jarige man in de kraag en droeg hem over aan de politie. De Brabander is vastgezet. De schade bedraagt zo'n twaalfduizend euro.

Paaspop 2008