AMSTERDAM - Tijdens de manifestatie van Nederland Bekent Kleur, zaterdag op de Dam in Amsterdam, zingt Frank Boeijen zijn bekende hit Zwart-Wit in het Arabisch. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend.

Boeijen schreef het nummer 25 jaar geleden na de racistische moord op Kerwin Duinmeijer. Hij was een Antilliaanse jongen die in Amsterdam slachtoffer werd van wat men later zinloos geweld zou gaan noemen. Met de tekst 'Denk niet zwart-wit, maar in de kleur van je hart' reageerde Boeijen op zijn dood.

Met de Arabische versie wil de zanger de ruim 1 miljoen mensen in Nederland, die dagelijks gebukt gaan onder beledigende en discriminerende uitspraken, een steun in de rug geven. Boeijen zingt het nummer samen met de Tunesische zangeres Oulfa Rouached en de band Kasba.

De manifestatie vindt plaats in het kader van de VN-dag tegen racisme. Het protest richt zich dit jaar onder meer tegen de volgens de organisatie discriminerende standpunten van de PVV. Ook komen andere vormen van racisme aan de orde. Zo spreken schoonmakers van FNV Bondgenoten op het podium over hun ervaringen met racisme op de werkvloer.