Dat de songs van Jackson Browne nog steeds als een huis staan bewijst 'Solo Acoustic vol.2'. Het zogenaamde 'geweten van het veranderende Amerika' in de jaren zeventig, gaf de laatste jaren diverse soloconcerten die verdeeld over twee albums zijn uitgebracht.

Het eerste deel verkreeg gelijk een Grammy-nominatie. Jackson Browne is een van die Amerikaanse singer-songwriters die net als James Taylor en Joni Mitchell een enorme stempel op de popmuziek heeft gedrukt.

Met zijn introspectieve teksten en zijn ijzersterke melodieën zijn de eerste vijf albums van zijn carrière ware popklassiekers te noemen.

Wereldhit

Maar ook zijn opvallende samenwerking met Eagles op hun meesterwerk 'Desperado' en de samen met Glenn Frey geschreven wereldhit 'Take It Easy' moeten hierbij genoemd worden.

Browne werd in de jaren zeventig niet alleen een ware legende door zijn albums maar zeker ook door de geweldige concerten. Zijn band bleek een kweekvijver voor talent en de briljante gitarist David Lindley werd een waar fenomeen die Browne's songs perfect wist in te kleuren.

Overtuigen

Het 'on the road' opgenomen meesterwerk 'Running On Empty' uit 1977 bleek er een prachtige weergave van. Maar ook zonder Lindley in de late jaren tachtig en negentig bleef Browne volle zalen trekken en live overtuigen.

Zoals ook James Taylor de afgelopen jaren bewees, blijven de songs ook zonder de band als een huis staan. Browne heeft de laatste jaren veel optredens gegeven waarin hij zichzelf begeleidde op gitaar en piano.

Met een rijk aanbod aan songs en in deze opzet een uitzonderlijke aandacht voor de sterke teksten die de man schreef, een bijzondere gebeurtenis.

Grammy

Het in 2005 uitgebrachte 'Solo Acoustics vol.1' bleek een ware voltreffer en werd gelijk genomineerd voor een Grammy. Niet verbazingwekkend dus dat er nu een tweede deel in de winkels ligt. Toch kan dit album niet alleen gezien worden als een vervolg op zijn voorganger. Daar is de setlist te opvallend voor.

Zoals bekend van de solo tournees volgt Browne song aanvragen van het publiek op en daar is op dit album onder andere een fraaie versie te horen van 'Red Neck Friend' en een adembenemende 'Somebody's Baby'.

Oevre

Ook een prachtig gezongen 'Sky Blue And Black' en een erg fijne versie van 'In The Shape Of The Heart' zijn te horen. Met songs uit zijn gehele oeuvre, met een kleine nadruk op zijn laatste album 'Naked Ride Home' met vier songs is ook deze ' Solo Acoustic vol.2' een ware aanrader te noemen.