AMSTERDAM - Rob de Nijs brengt tijdens zijn op handen zijnde toer een eerbetoon aan de onlangs overleden Benny Neyman. "Voor mijn komende concerttournee heb ik het liedje 'Alleen is maar alleen' weer opgenomen", vertelt de zanger in weekblad Story.

"In 1980 heeft Benny die tekst voor mij geschreven en dit nummer wil ik nu graag weer zingen. Het is de enige tekst die Benny voor mij geschreven heeft en die mag niet ontbreken."

Afscheid

Neyman overleed begin februari na een kort ziekbed aan de gevolgen van kanker. Het was De Nijs niet gegund om afscheid te nemen van zijn collega. "Ik had Benny ook nog heel graag willen spreken", vertelt de 65-jarige artiest.

"Maar dat is er niet meer van gekomen. Niemand verwachtte dat het zo snel zou gaan. Dan denk je steeds: ik moet nog even bellen, maar ben je ook zo druk met andere dingen dat het er steeds niet van komt. Haastig leven en dan ben je helaas te laat!"

Optreden

Ter gelegenheid van zijn nieuwe studioalbum 'Chansons' en zijn 45-jarig jubileum gaf De Nijs zondag een groots optreden in het Amsterdamse Carré. De avond voor zijn jubileumconcert brak de zanger zijn duim na een val. Eind deze week wordt hij aan de breuk geopereerd.