AMSTERDAM - Het gaat goed met de 22-jarige Alison Sudol en haar A Fine Frenzy. Van het debuutalbum One Cell In The Sea zijn sinds de release in juli vorig jaar ruim driehonderdduizend exemplaren verkocht.

Momenteel is de Amerikaanse bezig met haar eerste tour als hoofdact door de Verenigde Staten.

Het werk van de singer-songwriter wordt door critici veelal omschreven als volwassen alternatieve muziek. Een opvallend gegeven gezien de 14 tracks die op de tot nu toe enige plaat van Sudol te horen zijn, veelal songs betreffen die zij in haar vroege tienerjaren geschreven heeft.

Liefde

One Cell In The Sea heeft als hoofdthema De Liefde en volgens Sudol zijn de tracks stuk voor stuk tijdloos te noemen.

Ook benadrukt de in Seattle geboren en inmiddels in LA woonachtige jonge vrouw dat de meeste emoties niet leeftijdsgebonden zijn. "In een ieders leven speelt liefde een rol. Ik denk dat ik mensen om die reden aanspreek. Zij kunnen zich identificeren met mijn belevenissen en daarmee mijn muziek."

Hart

Het belangrijkste bij het schrijven van de songs is voor Sudol dat zij zo dicht mogelijk bij zichzelf blijft. "Alleen wanneer het vanuit mijzelf, vanuit het hart komt, zullen mensen zich aangesproken voelen en zal ik in staat zijn een gevoel over te brengen."

Studio

Bijgestaan door een keyboardspeler en een drummer tourt A Fine Frenzy momenteel door de Verenigde Staten. Na deze reeks van optredens is het de bedoeling dat er in de studio gewerkt zal worden aan nieuw materiaal, welk bij een Europese tour voor het eerst aan het publiek ten gehore gebracht wordt.

Sudol, vindt de mening van haar fans erg belangrijk en is daarom blij dat het optreden afgewisseld wordt met een tijd in de studio.

Feedback

Ook het Nederlandse publiek krijgt binnenkort de kans haar feedback te geven; A Fine Frenzy zal elf april namelijk op een van de Rotterdamse podia te zien zijn tijdens het jaarlijkse Motel Mozaique Festival.