AMSTERDAM - Nikki Kerkhof, alias Nikki, begint na haar Idols-avontuur een nieuw hoofdstuk in haar muzikale leven. En dat begint meteen goed: haar eerste single Hello World kwam meteen binnen op nummer 1 in de Single Top 100.

Hoewel het nummer niet echt haar stijl is, staat de 24-jarige zangeres uit het Brabantse Sint-Oedenrode er toch voor de volle 100 procent achter. "Alleen al om de tekst zou ik het doen. Het liedje is niet helemaal mijn stijl, maar 'it grows on you'. En elke keer als ik 'm zing voel ik me weer alsof ik op dat Idols-podium sta."

Gospel

Tijdens de finale van Idols zong Nikki een nummer met gospelkoor Inside Out, en vooral Gordon had erg veel moeite met het kerkelijke lied. En hoewel er gospel-invloeden te horen zijn in Hello World, denkt Nikki niet dat haar geloof een grote rol zal spelen op naar nog te verschijnen debuutalbum. "Het is leuk dat ik in een gospelkoor zing, maar dat is niet waar ik naartoe wil. Ik hou toch van seculiere muziek en daar wil ook m'n dingen mee bereiken."

Een precieze datum waarop haar debuutalbum uit zou moeten komen, heeft ze nog niet. De komende tijd staat nog volop in teken van Hello World, waarin ze zich voorstelt aan Nederland. Of de wereld volgt, moet nog blijken.