Nederland houdt van de Noorse singer/songwriter Ane Brun. Sinds de release van haar eerste album Spending Time With Morgan in 2003 treedt ze hier regelmatig op voor volle zalen.

Om haar speciale band met Nederland te onderstrepen, speelde Ane Brun aan de vooravond van de release van haar nieuwe album Changing of the Seasons exclusief in de Amstelkerk in Amsterdam.

De gelukkige aanwezigen waren prijswinnaars en fans die haar nieuwe album in de voorverkoop hadden besteld.

Melancholische gitaarmuziek

De muziek van Ane Brun is te omschrijven poëtische melancholische gitaarmuziek voor bij de open haard. "De liedjes beginnen gewoonlijk met een idee, dat overal kan ontstaan, in een trein of backstage bijvoorbeeld. Het kan in de vorm van een tekst zijn, een gitaar riff of een piano deuntje," aldus Ane.

Tekstueel stelt Ane hoge eisen aan zichzelf. "Ik probeer poëzie te schrijven in plaats van een dagboek. Ik heb geen behoefte een dagboek te schrijven en dat uit te brengen. Ik speel met woorden en daardoor kom ik ook dingen in mezelf tegen. Dat is goed voor me."

Nieuw album

Op de nieuwe plaat zijn iets meer instrumenten te horen op de voorgaande twee.

"Ik wilde een interessant geluid waardoor er meer gebeurt in de nummers. Wel wilde ik ervoor zorgen dat de intimiteit intact bleef. De intimiteit moest centraal staan en het geluid moest dat illustreren als een soundtrack."

Op 16 en 17 April treedt Ane Brun weer in Nederland op.