DEN HAAG - Vijftig man orkest, twee gigantische Oscarbeelden en afwisselend Anita Meyer of Lee Towers, dat is in grote lijnen het decor van Hollywood in Concert, de muziekshow die langs diverse theaters reist.

Dinsdag en woensdag zijn er optredens in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en daar worden ook de opnames voor de dvd gemaakt.

Orkest

Lee Towers en Anita Meyer zijn afwisselend de gastzanger en -zangeres bij de optredens, een aantal keer staan ze ook samen op de planken. Lee Towers is bijzonder te spreken over Hollywood in Concert, met het orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

"Ik pas heel goed bij een groot orkest. Ik heb al geregeld met het Metropole Orkest opgetreden, dat bestond uit ongeveer zeventig man. Eigenlijk is dit kleiner dan wat ik gewend ben!"

Thema

Het thema Hollywood was makkelijk gevonden. "Dit jaar bestaan de Oscars tachtig jaar en er is door de jaren heen zoveel geweldige filmmuziek gemaakt."

Zo zingt Towers nummers als The Wind Beneath My Wings, I've Got You Under My Skin en Circle Of Life.

Kleine rol

"Anita en ik hebben een relatief kleine rol in het geheel, we zijn de special guests. Dat is wel even wennen voor mij, om geen dominante rol te hebben."

"Normaal gesproken draag ik de show en heb ik zelf gastartiesten die langskomen. Maar in dit geval maakt het mij niet uit, het is een geweldige show."

Druk

De 61-jarige zanger heeft het nog steeds enorm druk. "Ik zit meestal al een jaar van tevoren volgeboekt." Hij bracht gedurende zijn carrière meer dan dertig cd's uit.

"Bijna al mijn platen zijn met een orkest opgenomen. Enorm kostbaar dus, dat is nu nauwelijks nog te doen. Je moet er wel heel veel verkopen om winst te maken en met al dat illegaal downloaden van het internet, verkoop je gewoon minder."

Nieuwe artiesten

Volgens Towers is het voor nieuwe artiesten bijna niet meer te doen om door te breken. "Ik heb altijd heel veel geïnvesteerd in mezelf, daarom besta ik nog."

Towers beseft dat hij in de gelukkige positie zit dat hij in zichzelf kán investeren. "Nieuwe, beginnende artiesten hebben die luxe niet."

Tip

Hij heeft wel een tip voor nieuw talent: "Wees een pionier en ben niet bang om risico's te nemen. Ik heb ook altijd vooraan gestaan bij nieuwe dingen, zoals concerten in Ahoy, muziek op cd. Het heeft mij geen windeieren gelegd."