AMSTERDAM - In het kader van zijn nieuwe album '11' doet Bryan Adams in elf dagen elf Europese steden aan. Gisteren waren de Nederlandse fans aan de beurt om in een speciale akoestische setting te genieten van nieuwe én oude songs.

Het is voor iedere fan een ultiem moment: je grote idool van heel dichtbij meemaken in een kleine setting. Zó dichtbij staan dat je hem of haar bijna kan aanraken.

Fans van de Canadese zanger Bryan Adams hadden gisteren geluk: hún favoriet speelde alleen en zichzelf begeleidend op gitaar zijn nieuwe nummers én zijn allergrootste hits. Als locatie voor zijn intieme concert was de Renaissance Koepelkerk in Amsterdam gekozen.

Duur

Wie erbij wilde zijn moest geluk hebben: je kon alleen via Q Music kaartjes winnen. "Daar moest je wel wat voor doen. Wij hebben zo'n 500 sms'jes gestuurd a 40 cent. Dat werd dus een duur concertje" vertelt Christel op de Kamp (28) uit Sittard. Ze is met haar vader naar Amsterdam gekomen.

Beiden zijn al jaren grote Bryan Adams fans. "Sinds 1984" vertelt vader Heinz trots. Samen met zijn dochter is hij al heel wat concerten af geweest. "Ik denk dat we al zo'n 17 tot 20 concerten bezocht hebben, ook in het buitenland. Het allerbeste concert is voor ons nog steeds Wembley, in 2002...geweldig!"

Hoogtepunt

Christel: "Ik heb Bryan ook al twee keer ontmoet, bij Ahoy en in Antwerpen. Dat was natuurlijk een absoluut hoogtepunt!".

In Amsterdam is het al snel duidelijk: dit wordt voor de fans een bijzonder concert. Er is heel weinig licht en Bryan staat helemaal alleen op het podium.

Akoestisch

Christel: " We zijn nog nooit zo dicht bij hem geweest. Het contact met het publiek was geweldig. Echt heel speciaal was het om nieuwe en oude nummers akoestisch te horen. Ook sprak Bryan regelmatig tegen de fans en aan het einde van het concert signeerde hij cd's. En…ik heb er helemaal geen spijt van dat ik hiervoor zoveel geld betaald heb. Het was het écht dubbel en dwars waard".

Optreden Brian Adams